Keisarillinen Kotka mereltä 27.6. - 10.8.2023

Sinulla mahdollisuus nähdä ja kokea Kotka mereltä käsin ja risteillä nostalgisella Tuula laivalla.

Tunnin mittainen maisemaristeily kiertää Kotkansaaren ympäri, jolloin nähdään vanha kantasatama, nykyinen merikeskus Vellamon alue, nähdään Alvar Aallon suunnitteleman Sunilan sellutehtaan jykevä silhuetti mereltä päin, puikkelehditaan Kotkansaarelle johtavien siltojen alta, nähdään Hirssaaren asuntomessualue ja päästään ihailemaan Katariinan Meripuistoa mereltä päin. Ja toki reitin varrella saadaan käsitys Ruotsinsalmen meritaisteluiden alueesta.  Risteilyyn kuuluu aluksen päällikön selostus ympärillä näkyvistä maisemista ja eri historian ajoista Kotkan seudulla.

Tiistaisin klo 19:00

Torstaisin klo 19:00

Lähtö Sapokasta, paluu Sapokkaan. Sapokankatu 1-3.

Hinta: 20 €/aikuinen, 10 €/lapsi (3 -12 v) hinta sisältää tunnin mittaisen opastetun maisemaristeilyn.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Säätila; tuuli ja sade voivat vaikuttaa aikatauluihin ja peruuttaa lähtöjä.

Keisarillisen aarteen jäljillä 27.6.- 3.8.2023

Keisarillisen höyrylaiva Tsarevnan päällikkönä toimi Feodor Stemman. Hän johdatti upean höyryjahdin ankkuriin Langinkosken edustalle kaikkiaan viitenä kesänä. Viimeisenä kesänä Stemman aavisti purjehdusten päättyvän Langinkoskelle ja hän kävi piilottamassa Langinkoksken maisemiin Tsarevnalta kähveltämänsä keisarinna Maria Fjodorovnan korulippaan. Tuota upeaa aarretta ei ole vieläkään löydetty. Nyt Sinulla on mahdollisuus purjehtia Tsarevnan vanavettä pitkin ja yrittää löytää Stemmanin piilottama aarre.

Seikkailu alkaa klo 13:00 upeasta Katariinan Meripuistosta, jossa nostalginen Tuula laiva odottaa aarteen etsijöitä. Laiva lähtee meripuistosta ja purjehtii Tsarevna laivan vanavesiä pitkin Langinkoskelle. Matkan aikana seikkailijoille jaetaan aarrekartat. Tuula laivanpäällikkönä ja seikkailun johtajana toimii Kapteeni Kinahmo, joka on saanut merirosvosukunsa perintönä vihjeitä keisarinnan korulippaan piilopaikasta.

Langinkoskella ohjattu aarteen etsintäseikkailu, joka päättyy kahvila Keisarin HerkkuAitalle. Löytynyt aarre jaetaan etsijöiden kesken. Seikkailijat saavat nauttia rosvopullaa ja aikuisille tarjolla kahvia.

Asiakas voi valita itse paluumatkan lähtöajan, joko 14:30 tai jos haluaa omatoimisesti jäädä Langinkosken alueelle, niin paluumatkan voi suorittaa 15:30 lähdöllä.

Tiistaisin klo 13:00

Torstaisin klo 13:00

Kokonaiskesto 2-3h

Hinta: 25 € /seikkailija

Hinta sisältää edestakaisen risteilyn, ohjatun seikkailun, osuuden aarteesta, rosvopullaa, kahvin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Säätila; tuuli ja sade voivat vaikuttaa aikatuluihin ja peruuttaa lähtöjä.